Waar op letten bij inhuren van verhuizers?

Bij een verhuizing wordt er vaak voor gekozen om verhuizers in te schakelen. Dat is een verstandige keuze, niet alleen omdat je dan zelf niet met al het gedoe rondom de verhuizing te maken hebt, maar ook omdat je dan zeker weet dat je spullen in betrouwbare handen zijn en eventuele schade aan de spullen gedekt wordt. Maar dan moet je natuurlijk wel weten of je verhuizers betrouwbaar zijn. Hoe weet je dat eigenlijk?

Wanneer is een verhuizer een goede verhuizer?

Een verhuizer is een goede verhuizer als je spullen veilig en wel op de eindbestemming arriveren. Sommige mensen kiezen ervoor om de spullen door de verhuizers in te laten pakken of zelfs op de eindbestemming weer uit te laten pakken. Je hebt dan letterlijk geen omkijken naar het verhuizen en kunt bij wijze van spreken lekker wachten tot alles weer op z’n plek wordt gezet. Natuurlijk moet je dan wel blind kunnen vertrouwen op de kwaliteiten van de verhuizers.

movers-24403_1280Je kunt dat vooraf enigszins inschatten door ervaringen van anderen op te zoeken die door dezelfde verhuizers verhuisd zijn. Vaak heb je in je kennissenkring wel mensen die recentelijk verhuisd zijn of gaan verhuizen; misschien kan iemand je een bepaalde verhuizer aanraden of juist afraden. Ook zou je op het internet kunnen zoeken naar ervaringen met een specifieke verhuizer. Let dan echter wel op dat ervaringen lang niet altijd neutraal zijn. Een verhuizer kan stiekem zelf ervaringen online zetten en verder hebben mensen met negatieve ervaringen eerder de neiging hun ervaring te delen dan mensen die juist zeer positief waren.

Ook is het belangrijk op de prijs te letten. Een te dure verhuizer is natuurlijk niet fijn, maar een te goedkope verhuizer kan ook vervelend zijn. Let vooral op hoe het geregeld is qua verzekering van je spullen gedurende het transport.