Verhuistips

Een deel van het verhuizen kun je prima zelf doen, maar dan zul je wel goed moeten opletten dat je het zo handig mogelijk aanpakt. De kans is groot dat je bijna nooit verhuist en je dus weinig tot geen ervaring met verhuizen hebt. Daarom zetten wij een aantal verhuistips voor je op een rijtje!

Begin op tijd

Niets is zo vervelend als alles op het laatste moment moeten inpakken. Het voelt een stuk rustiger als je op het gemakje tijd hebt om alles in te pakken. Begin daarom ruim voor de verhuisdatum alvast met het aanschaffen van verhuisdozen en stop alvast alles wat je niet meer gebruikt in dozen. Door op tijd te beginnen weet je ook wat je voor je nieuwe woning nodig hebt en zo kun je mooi wachten op de diverse acties bij bijvoorbeeld bouwmarkten!

Orden je verhuisdozen

Veel mensen pakken bij het verhuizen alles in dozen in en brengen die zo naar de nieuwe woonruimte. Daar aangekomen moet elke doos worden geopend om te zien wat er ook alweer in zat en naar welke kamer het moet. Het is veel praktischer als je op de doos schrijft wat er globaal in zit en naar welke kamer de doos moet. Op die manier bespaar je een boel tijd bij het uitpakken.

Zorg dat je woning op tijd woonklaar is

281135463_302121a578_oAls je verhuist zul je vaak de oude woning verkopen of het huurcontract opzeggen. Daarom is het verstandig te zorgen dat je weet op welke datum je echt het huis uit moet zijn en is het ook verstandig om ruim voor die tijd te zorgen dat alle spullen zijn overgezet en de woning leefbaar is. Neem hier voldoende tijd voor zodat je ook bij tegenslag of onverwachte gebeurtenissen op tijd de woning uit bent.