Verhuisbedrijven vergelijken? Scanmovers!

Een verhuizing kan je zelf regelen of uitbesteden. Bij zelf regelen komt heel wat kijken. Denk aan busje huren, materiaal regelen, inpakken, sjouwen en uiteraard uitpakken. Om over demonteren/monteren nog maar te zwijgen. Maar bij uitbesteden zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Alleen in Nederland zijn er zo’n 1000 bedrijven die jou kunnen helpen te verhuizen.

Weinig transparant

Het overzicht ontbreekt. De verhuismarkt zit allesbehalve transparant in elkaar. Veel verhuisbedrijven hebben hun klanten vooral lokaal maar dit wil niet zeggen dat ze niet buiten hun regio werken. Verhuisplatform Scanmovers moet hier verandering in gaan brengen. De startup maakt het mogelijk verhuisbedrijven te vergelijken. Op deze manier moet de consument overzicht krijgen en het verhuisbedrijf vinden dat bij hem past.

En dat er transparantie nodig is blijkt wel uit onderstaande cijfers:

In provincies waar weinig verhuizers zijn, zoals Friesland, Limburg en Groningen, zijn de prijsverschillen het kleinst. In Friesland wordt er gemiddeld 14,2 kubieke meter verhuisd: de goedkoopste aanbieder doet dat voor 566 euro en de duurste voor 818 euro. Ondanks het verschil van 252 euro (!), is dat ‘slechts’ een verschil van 45 procent.

Veel verhuizers buiten de Randstad zijn duurder dan die in de Randstad. In de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland is de goedkoopste verhuizer gemiddeld zo’n 420 euro. In de rest van Nederland is dat gemiddeld zo’n 620 euro. De duurste verhuizers vind je in Overijssel, waar een gemiddelde vracht voor zo’n 1266 euro vervoerd wordt. In Noord-Holland doet de goedkoopste verhuizer dit voor 403 euro.

Vergelijken

De onderlinge verschillen maken vergelijken interessant. En maakt dat Scanmovers een businessmodel heeft. Als consument kan je aangeven van waar je verhuist om op die manier offertes op maat te krijgen van verschillende verhuizers. Vergelijken is dan een makkie.

Er zijn nog een aantal zaken waar je op kunt letten bij het vergelijken van verhuizers. Die zetten we voor de zekerheid nog even een rijtje:

  1. Lees hoe andere de verhuizer hebben beoordeeld.
  2. Verhuizers kunnen beschikken over verschillende keurmerken, Erkende Verhuizer is het bekendste keurmerk.
  3. Goedkopere verhuizers zijn soms niet verzekerd. Dit kan prijzig wordt zodra er schade wordt veroorzaakt, dit kost jou dan je no claim.

Maar waarschijnlijk zal prijs de doorslaggevende factor worden…