Boek je complete verhuizing online

Zelf doen of uitbesteden. Dat is vaak de eerste vraag zodra je gaat verhuizen. Omdat verhuizen prijzig is en veel werk kost doe je het niet vaak. Om de kosten te drukken kiezen veel mensen ervoor om hun verhuizing zelf te regelen. Maar is dat wel handiger en voordeliger dan een professioneel verhuisbedrijf inhuren? Aan een verhuizing gaan veel voorbereidingen vooraf. Je moet goed plannen, alle spullen moeten op de juiste manier worden ingepakt en vervoerd en wellicht heb je nog (tijdelijk) opslag nodig.

Voorbereiding

Hou er rekening mee dat je in de periode voor de verhuizing al heel veel moet regelen. Je huis moet tijdig verkocht zijn of de huurwoning moet worden opgezegd. Dat geldt ook voor energie , verzekeringen en tv/internetabonnementen etc. Deze moet u ook weer tijdig regelen voor uw nieuwe woning. Waarschijnlijk moet er ook nog geklust worden in uw nieuwe woning. U moet bij diverse instanties uw adres wijzigen en u inschrijven bij de gemeente. Last but not least moeten al uw spullen worden uitgezocht en op de juiste manier worden ingepakt. Een klein gezin gebruikt al snel zo’n 50 verhuisdozen. U heeft zelf dus al voldoende te doen voor uw verhuizing begint!

Vervoer en opslag

Voor de keuze van het vervoer moet je kijken naar de afstand en de omvang van je spullen. Hou er ook rekening mee dat je met een rijbewijs B niet in een vrachtwagen mag rijden. Ga je meer dan honderd kilometer verderop wonen dan is een vrachtwagen voordeliger. Bij een korte afstand is het juist weer goedkoper om enkele keren met een bestelbus te rijden. Je hebt dozen en dekens nodig om alles goed vast te zetten zodat het tijdens het rijden niet kan beschadigen. Daarnaast passen sommige spullen bijvoorbeeld niet door de deur waardoor er een raamlift nodig is.

Steeds vaker maken mensen ook gebruik van een verhuiscontainer. De container wordt voor uw deur gezet zodat hij ingeladen kan worden en als hij vol is neemt het verhuurbedrijf hem weer mee naar de gewenste locatie. Dat kan ook een opslagruimte zijn als je nieuwe woning nog niet klaar is. Uiteraard kun je ook gewoon een opslagbox huren. Vergeet niet om na te gaan (zeker als je zelf verhuisd) of je spullen nog verzekerd moeten worden tegen beschadiging of diefstal.

Kosten

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid spullen, de afstand, huurkosten van specialistisch gereedschap en wat je wel of niet zelf gaat doen. Je weegt natuurlijk ook mee of je zin en tijd hebt om het zelf te doen. Als je zelf gaat verhuizen heb je kosten voor de vervoersmiddelen, de verpakkingen, verzekeringen en extra’s zoals cadeaus en eten voor vrienden en familie die helpen.

De kosten van een verhuisbedrijf kun je in 3 delen opsplitsen: kosten van het verhuisbedrijf zelf, voorrijkosten (kosten kilometers) en transportkosten. Met 3 verhuizers gaat het meestal het snelst en meest efficiƫnt. Het verhuisbedrijf kun je overigens ook inhuren voor in- en uitpakken en voor het demonteren en monteren van meubels.

Tenslotte geldt er bij spoedopdrachten vaak nog een toeslag.