Welke vragen moet je jezelf stellen bij het verkopen van je huis?

De meeste mensen weten niet zo goed waar ze allemaal aan moeten denken wanneer ze hun huis gaan verkopen. Daarom helpen we jou graag een handje op weg, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Er komt namelijk nogal wat bij kijken voor mensen die op het punt staan om hun huis te verkopen. Lees verder en wij vertellen we meer over de vragen die je jezelf eigenlijk zou moeten afvragen.

Het verkopen van je huis kan een grote stap zijn in je leven en is voor de meeste mensen iets nieuws. Het is belangrijk dat je het allemaal op de juiste manier aanpakt anders kan het je veel geld kosten. In het verleden lieten veel mensen het allemaal door een makelaar regelen, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een opbodmakelaar. Deze staat aan jouw zijde en bemiddelt dus niet (zoals de makelaar wel doet) twee partijen. Je zult jezelf dus de vraag moeten stellen of een opbodmakelaar voor jou interessant kan zijn.

Daarnaast zal je jezelf moeten afvragen of dit het juiste moment is om je huis te verkopen. De timing is erg belangrijk wanneer je veel geld voor je huis wilt vangen. Verkoop je je huis in economisch slechte tijden dan krijg je automatisch minder geld voor je huis. Het voordeel is dan wel weer dat je waarschijnlijk een nieuw huis goedkoper kunt kopen, wat dan weer compenseert. Verder zal je ook moeten nadenken over de restschuld/overwaarde die je mogelijk zal krijgen bij het verkopen van een huis en het kopen van een nieuw huis. Tot slot zal je moeten nadenken over wat is mijn huis waard.