Verhuizen in Amsterdam met verhuislift of touw en blok

Omdat Amsterdam een grote stad is waar veel mensen willen wonen, is er ruimtebesparend gebouwd door het plaatsen van zoveel mogelijk boven- en benedenwoningen en appartementen. Ga je verhuizen naar of binnen Amsterdam, dan is de kans dus groot dat je in een van deze woningen terecht komt. Ook kan het zijn dat je een huis komt met smallere gangen of trappen. Om je spullen fatsoenlijk op hun plek te krijgen, is het dan handig om te verhuizen met behulp van een verhuislift of touw en blok.

Wat is een verhuislift?

Wil je zware of grote meubels naar boven krijgen wanneer je op een hogere verdieping woont in een gebouw met trappen of wanneer er sprake is van smalle ruimtes in huis waar je de draai moeilijk kunt nemen, dan is het handig een verhuislift te gebruiken. Een verhuislift bestaat uit een platform dat omhoog en omlaag kan. Deze verplaatst zich over een ladder die tegen de gevel van je huis geplaatst wordt. Je kunt hier dus alle stukken op zetten die naar boven moeten en vervolgens kun je deze op de bovenverdieping naar binnen dragen.

Verhuizen in Amsterdam met touw en blok

Wil je naar een bovenverdieping verhuizen in Amsterdam op een typisch Amsterdamse manier, dan kun je kiezen voor een touw en blok. Waarom is dit typisch Amsterdams? Omdat bijna alleen in Amsterdam nog de balken te vinden zijn die hiervoor gebruikt worden. Zelfs bij nieuwbouwwoningen zijn deze vaak nog te vinden. Het gebruik van touw en blok is veel zwaarder en een stuk minder eenvoudig dan het gebruik van een verhuislift, maar ook een heleboel goedkoper en lekker nostalgisch. Welke manier je het beste kunt gebruiken bij je verhuizing binnen Amsterdam hangt dus af van jouw persoonlijke voorkeur. Gebruik je touw en blok, dan moet je uitkijken dat het niet te hard waait. Daarnaast wordt aangeraden het touw en blok met minstens drie man te bedienen; een van boven en twee van beneden.